Zvědavost

True story o zvědavosti v Brně

Šárka Divácká je původně z Prahy, má dopravní průmyslovku a dlouho vařila jen maso a omáčky. Nic z toho jí ale nezabránilo otevřít si v Brně cukrárnu. Uspěla. A to hlavně díky podpoře místních, kteří se nebojí zkoušet nové věci. Ono je totiž v Brně pořád co objevovat.

Vypečený experiment

Brno je ideální místo pro ty, kdo chtějí dělat věci jinak. Originalita se tu cení, a tak se Šárka pustila do pečení dortů s cibulí, kmínem nebo fazolemi. Nikdy nechtěla šokovat, jen byla zvědavá, jak by to chutnalo. A Brňané podle všeho taky. Zachutnalo jim a Šárčiny dorty se staly ve městě pověstné.

Adrenalin v kuchyni, zábava u stolu

Při pečení zažívá Šárka spoustu adrenalinu. Nikdy neví, jak se budou suroviny chovat, a zákazník musí být vždy spokojený. Navíc říká, že gastronomie není jen o jídle. Měl by to být zážitek. Do některých podniků v Brně sama chodí tak trochu jako do divadla. K dobrému jídlu příjemná společnost – stačí jen přistoupit na žertování obsluhy.

Město pro gurmány

Ramen v Brno Ramen, shakshuka ve 4 pokojích nebo smažák u Brněnské přehrady. To je jen krátký seznam jídel, která jsou podle Šárky tak dobrá, že je můžete jíst pořád dokola. Brno se zavděčí všem gurmánům spoustou restaurací, bister a kaváren. A hlavně je všechno blízko! Základem je nebát se ochutnávat. Šárka může potvrdit, že kulinářský zážitek čeká i na místech, do kterých byste to vůbec neřekli.

Odvažte se v Brně

Jaký je ten pravý zážitek z Brna? Tak trochu jako mechový dort s cvrčky. Prostě bizár. Nejdřív se vám do něj vůbec nechce, ale pak o něm budete všem vyprávět. Šárka doporučuje popít s místními na Jakubáku a pak si dát bojovku – noční rozjezd!