Podcast s Janou Janulíkovou

❓Co to je Gourmet?

?Je to bedekr. Je to průvodce, to je hodně důležité říct. My jsme v TICu začali v rámci nového týmu přemýšlet, jak můžeme být užiteční, a v tomto případě, jak propagovat gastronomii, která začala být v roce 2015/16 zajímavá a pro spoustu lidí překvapivá. Lidé, kteří třeba v Brně několik let nebyli, tak na ni reagovali velmi pozitivně. Já jsem člověk, který když má nějaký cíl, tak si pragmaticky vymyslí plán a zjistila jsem, že před námi leží strašně moc legislativních překážek. Jako veřejnoprávní organizace, která hospodaří s veřejnými prostředky, nemůžeme jen tak říct, že chceme propagovat tuto restauraci a tuto kavárnu. My si nemůžeme vybrat, protože legislativní omezení nám to znemožňují. A jen pro pobavení, to byly opravdu vtipné historky z roku 2015 a později, když jsme dávali do kupy turistický portál Go to Brno, který je nositelem Gourmeta, tak na tom portálu v roce 2015, co se týče gastronomie, nebylo vůbec nic, a co se týče ubytování, tak tam byl abecední seznam veškerých ubytovacích zařízení v Brně bez prokliků na jejich weby, protože to se nesmí. Takže to byly opravdu absurdní situace a my jsme si říkali, co budeme dělat?! Jakým způsobem to můžeme propagovat? Vymýšleli jsme různé mediální spolupráce a snažili jsme se to téma promovat a nesměli jsme říct konkrétní informaci. Po několika textech, kdy jsem nemohla říct, která kavárna a musela jsem jenom říkat, že je to fenomén a podobně, jsem si řekla: a dost. Takhle to nejde dělat. Tak jsme nad tím začali sedět a přemýšlet, co si s tím počít a zjistili jsme, že když nemůžeme my říct, která kavárna nebo který bar je za nás nejlepší, tak to řekne někdo jiný a my budeme s těmi nezávislými hodnoceními pracovat, a to nám otevře cestu, jak tady to úžasné téma, brněnské gastro, propagovat.

Poslechněte si podcast z podzimu 2020

Dejte o Podcast s Janou Janulíkovou vědět svým přátelům!

Sdílet na facebooku