Kuliner plus - škola vaření

Kurz vaření: Tradiční vietnamská večeře

  • 25. leden 2018

  • 16:30–20:30

Ve vietnamské kultuře se rodina alespoň jednou za den sejde u stolu, nejčastěji to bývá u večeře. Na stole jsou všechny chody připravené současně.

Za zmínku stojí i způsob rozmístění jednotlivých chodů. Uprostřed stolu je obvykle umístěna velká miska s rýží a kolem ní jsou soustředěny ostatní chody (maso, zelenina, polévky, zálivky a omáčky).

 

Uvítáme vás:
vietnamskou překapávanou kávou

Tradiční vietnamská večeře:
Cuketová polévka s mušlemi a koriandrem
Vepřové maso obalené v betelovém listu – tento pokrm se hodí jako vynikající předkrm, chuťovka, nebo se dá proměnit v pořádné jídlo v kombinaci s přílohou
Rýže – ve Vietnamu se nejčastěji vaří lepkavá rýže (odrůda Oryza Glutinosa, těžká a lepivá, vhodná např. ke snídani) basmati a jasmínová. Jasmínová rýže (původem z Thajska) má kratší a tlustší zrnka než basmati (Himálaje, Pákistán).
Restovaný salát pak choi s houbami shitake
Vietnamská kobliha – původem z Číny, je velmi oblíbeným snackem, nejenom ve Vietnamu, ale i v mnoha asijských zemích
Exotické ovoce – podává se závěrem každé večeře

Vietnamci mají ve zvyku při vaření používat pouze hůlky. Neradi bychom vás o tuto možnost ochudili, a tak u nás dostanete vlastní hůlky a budete si moci vaření hůlkami také vyzkoušet.

Více informací

Kdy se akce koná

25. leden 2018 - 16:30–20:30

Více informací a kontakt

Dejte o akci vědět přátelům!

Sdílet na facebooku